Fossy's trimsalon

Wat is mogelijk bij Fossy's trimsalon
 


In Fossy's trimsalon zijn verschillende behandelingen mogelijk. Deze zijn geheel afhankelijk van het type hond; ruwhaar, langhaar, kroeshaar enz.
We zetten het op een rijtje:

 
Plukken
Honden met een plukvacht hebben meestal een zachte, wollige ondervacht met een bovenlaag van harde haren. Deze harde haren noemen we de plukvacht en die kan regelmatig verwijderd worden. Dit doen we door deze haren er met de hand of met een trimmes uit te halen. Dit gebeurt alleen wanneer de vacht plukrijp is en de haren dus ook los genoeg zitten om ze uit de vacht te halen zonder de hond hier pijn mee te doen. De hond wordt tot op de ondervacht geplukt.
Plukken wordt gemiddeld 2 tot 4 keer per jaar gedaan.
 

Strippen
Bij strippen wordt, net als bij het plukken, het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 maal per jaar de hele bovenlaag verwijderd, maar zo'n 4 maal per jaar de helft van de bovenlaag. De andere helft laten we dus nog even staan. Hierdoor is uw hond niet meteen van lang naar heel kort, maar ziet hij er goed verzorgd uit met nog een volle vacht. Na 3 maanden komt u terug en plukken we de rest van de vacht weg. U zult zien dat de vacht die we als eerste hebben geplukt voor de helft weer is aangegroeid en uw hond is wederom niet kort/kaal, maar blijft goed verzorgd.
 

Knippen
Knippen houdt in dat we met behulp van een schaar de vacht van uw hond weer in model brengen.

Scheren
Scheren doen we met een tondeuse. We gebruiken verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen. Uiteindelijk wordt zo de vacht van uw hond in model gebracht.

Effileren
Effileren betekent letterlijk uitdunnen. Een effileerschaar heeft aan één of beide zijden een getand blad. Hierdoor wordt niet de hele lijn geknipt, maar alleen die plekken waar de scheerbladen elkaar raken. Met effileren kunnen we de vachtlengte inkorten zonder dat een duidelijke kniplijn te zien is. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden, of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is worden uitgedund.

Knippen, scheren en effileren
Vaak zul je zien dat deze drie technieken gezamenlijk worden toegepast om uw hond in een goed model te krijgen waarbij de vacht strak afgewerkt zal zijn.
 

Kammen en borstelen
Dat doen we met verschillende kammen en borstels om de vacht te verzorgen en te ontklitten. Een goede borstelbeurt neemt veel tijd in beslag omdat echt alle plekken laag voor laag moeten worden behandeld.
Vaak zie je dat baasjes te oppervlakkig borstelen. De hond ziet er dan wel goed uit, maar in de ondervacht ontstaat al snel vervilting met alle gevolgen van dien.
 

Wassen en föhnen
Honden die bij ons komen voor een complete behandeling, worden altijd gewassen met een speciale shampoo en aansluitend, indien de vacht het vraagt, behandeld met een conditioner. Vervolgens wordt de vacht droog geföhnd.
Brengt u uw hond alleen om te wassen en te drogen (dat kan natuurlijk ook), dan zal de hond wel klitvrij moeten zijn.

Ruibehandeling
Omdat kortharige en stokharige honden zoals bijvoorbeeld een Boxer, Duitse herder of Labrador ook heel veel haar kunnen verliezen, is voor hen een bezoek aan de trimsalon ook vaak noodzakelijk.
Deze honden worden door middel van goed wassen en droogblazen met een waterblazer van het loszittende haar afgeholpen. Als het verharen heel erg is kan deze behandeling meerdere keren herhaald worden. Zo blijven de haren van uw hond in de trimsalon achter in plaats van bij u op de vloer of bank.
Door veel borstelen van dit soort vachten stimuleert u juist het verharen, dus doe dit liefst zo weinig mogelijk.

Nagels knippen
Indien noodzakelijk, knippen we nagels altijd tijdens de behandeling. Mocht u het tussendoor nodig vinden de nagels van uw hond te knippen, dan kunt u altijd even binnen lopen.
Voor vaste klanten is dit gratis, evenals ogen vrijknippen
en oren uitplukken.

Bert Hoevenberg - webdesign